IFK Lindesberg

Referat: Frövi IK - IFK Lindesberg

Oavgjort i bergslagsderbyt får ses som rättvist
IFK Lindesberg (div 5) gästade Frövi på tisdagskvällen och även om det var en träningsmatch så är derbymatcher lite speciella och lockar publik. Många åskadare var utspridda över Fröjevis stora ytor så tack till er alla att ni höll avstånd och tog ert ansvar.
FIK har bollen mest första 5 men IFK pressar högt upp på plan så FIK har svårt med att hitta rätt och få till något spel. När klockan tickat fram till sju spelade minuter så får gästerna en hörna. Hörnan som slås från högerkanten letar sig in i målområdet och bollen åker fram och tillbaks 4-5 gånger innan en IFK-tå petar in 0-1. Tufft med insläppt mål så tidigt i matchen för FIK. Spelet fortsätter på samma sätt, IFK pressar högt och FIK rullar bollen i backlinjen men är lite för långt ifrån varandra och får inte till något drömspel. Det dröjer till matchminut 14 innan FIK får en chans och det är efter en frispark på offensiv planhalva. Ili slår frisparken in i straffområdet och bollen letar sig mot Oscar men i duell med målvakt så får målvakten med sig en frispark. IFK får en frispark på offensiv planhalva tre minuter senare men slarvar bort chansen genom att slå bollen bakåt, I spelminut 21 rullar vi bollen från mittback till mittback som medför att Wille slår en fin macka till Rasmus som kommer med fart på vänsterkanten. Rasmus kommer in i straffområdet lite till vänster om mål och får till ett avslut som räddas till hörna - ett bra FIK anfall. Hörnan slås långt in i straffområdet och hittar fram till Iliar som testar en volley men bollen går utanför. I matchminut 26 gör IFK en omställning men inlägget från högerkanten är alldeles för långt. Minuten senare för Johannes bollen på offensin planhalva och testar ett skott men bollen smiter utanför. Efter en halvtmme spelad får IFK en hörna som blir resultatlös, IFK spelar till sig ytterligare en hörna några minuter senare som även den blir resultatlös. I matchminut 36 rullar vi upp en bra spel på högerkanten som börjar med att Oscar passar Johannes som direktskarvar till Rasmus som passar vidare till kusinen Kevin som vräker iväg ett bra skott men bollen går över ribban - ett bra anfall av FIK. Med 5 minuter kvar av första slår Oscar iväg en löpboll på Kevn som med fart kommer på högerkanten och kommer in mot kortsidan och får iväg en passning mot Johannes och Dennis som båda befinner sig i ett bra läge inne i målområdet. Kevis passning är bra men tyvärr får ingen av FIK:arna tll det avgörande skottet - väldigt bra läge för FIK att kvittera.
0-1 till gästerna i paus.
Andra halvlek hinner precis börja då FIK via Johannes rullar upp en farlig chans. Johannes slår en fin passning till Oscar som kommer med fart på högerkanten. Oscar tar några steg och slår ett inlägg mot Burin som är i ett bra läge men en tå hos gästerna hinner före. Minuten senare får gästerna till en snabb omställning som avslutas med ett skott som Micke i hemmamålet plockar ned. I matchminut 5 spelar IFK till sig en hörna som blir resultatlös. Minuten senare testar Linde ytterligar ett skott mot Micke men Micke är med och plockar ned skottet. I samma spelminut fälls en IFK:are i ett bra frisparksläge men frisparken slås högt över. I spelminut 9 kommer Oscar på högerkanten och spelar in bollen i i straffområdet där flera FIK:are finns men bollen går "igenom" alla. Linde gör driekt en snabb omställning som resultetar i ett skott som går utanför. I spelminut 55 hittar Runa fram med en passning mot Oscar som kommer in i straffområdet men en back hinner före. Minuten senare gör vi ett bolltapp på mitten och Linde kommer i ett farligt läge men avslutande skott räddar Micke till hörna. I spelminut 59 kommer Runa i ett bra läge men skottet täcks till hörna. Mackan tar hörnan och kör en variant som avslutas att bollen letar sig fram till Calle som i ett farligt läge nickar bollen över ribban. Ytterligare en minut senare får vi en ny hörna där vi i andra våg trycker på men anfallet blir resultatlös. Linde gör direkt en omställning som slutar med en hörna som blir resultatlös. I spelminut 62 testar IFK ett skott mot MIcke men Micke är med och avvärjer. Kevin testar ett långskott i spelminut 64 men gästernas målvakt är med. Markus slår en härlig crossboll i matchminut 67 där bollen letar sig fram till Johannes men Johannes nick går till inspark. Minuten senare kommer Runa in i gästernas straffområde men kommer lite långt ned mot kortlinjen och bortalaget lyckas avvärja ett bra läge. När matchklockan visar "75" rullar Ili upp ett bra anfall genom att passa Runa som passar vidare till Johannes som lyfter bollen i målområdet men målvakt plockar ned bollen framför FIK:are. Ili kommer i hög fart minuten senare och kommer in i straffområdet men precis när han skall gå förbi sista back lyckas IFK bryta - synd då Ili kom i ett väldigt bra läge. I spelminut 79 kommer får Runa bollen och sätter full fart och kommer in i straffområdet och från snäv vinkel gör Runa mål och det är kvitterat - härligt! Med 5 minuter kvar av matchen väggspelar ungdomsspelarna Eliot och Kevin med varandra där Eliot är väldigt nära att näta men bollen smiter utanför - väldigt nära mål av Eliot. Minuten senare lyfter gästerna in bollen i FIK:s straffområdet men bollen rinner igenom och inspark. I spelminut 87 kommer Kevin in i straffområdet och spelar snett bakåt till Runa som får iväg ett skott men bollen utanför målburen. Men en minut kvar av matchen kommer Burin i ett bra läge på vänsterkanten och ser FIK:are i bra läge innae i straffområdet men bollen går lite för långt - synd bra chans. Det blir inga mer chanser utan matchresullatet blir 1-1 i bergslagsderbyt mellan Frövi IK och IFK Lindesberg.
Värt att notera att två ungdomsspelare, Eliot och Max, fick chansen i FIK och grabbarna gjorde det riktigt bra. Kul med ungdomsspelare som vågar ta för sig.